Okategoriserade

BOHO-halsduk – DIY

De som hänger med på min instagramsida har redan fått se en sneak peak av min stickade boho-halsduk. Igår blev den klar, efter att jag länge haft den i mina tankar.

DSC_0542 DSC_0548

Det gick åt cirka tre och ett halvt nystan av Drops garnet Big Merino, och eftersom att jag hade köpt fem nystan  blev det lite kvar. Exakt tillräckligt mycket för att det skulle räcka till en liknande åt Molly. Garnet är så mjukt och skönt så man gärna hänger det runt halsen fast det är 100 % ull. Eller som Molly uttryckte sig, jätteundervaart!

DSC_0549boho halsduk stickad diyDSC_0546 (8)

Sen tänkte jag faktiskt bjussa på mönstret också! Varsågoda!

Lägg upp 86 maskor på rundstickor 8 och med garnet Big Merino. Garnet kommer från Drops Design, och finns att köpa tillexempel på Vörå Handarbetsaffär. Sticka runt, runt, hela tiden.

Varv 1-6: Mosstickning ( 1 rät, en avig varvet ut. Nästa varv startar du med 1 avig sen en rät och upprepar)

Varv 7-13: slätstickning. (Bara räta maskor runt hela varvet.)

Varv 14: avigt.

Varv 15: 1 rät, 1 omslag. Upprepa varvet ut.

Varv 16: 1 rät, släpp omslaget från förra varvet. Upprepa varvet ut.

Varv 17: avigt

Varv 18: 1 rät, 2 omslag. Upprepa varvet ut.

Varv 19: 1 rät, släpp BÅDA omslagen från förra varvet. Upprepa varvet ut.

Varv 20: avigt.

Varv 21-30: slätstickning

Varv 31-38: ”Dubbel mosstickning” ( 2 räta, 2 aviga i 2 varv. På nästa varv: 2 aviga ovanför de räta maskorna och 2 räta ovanför de aviga maskorna, i två varv. Nästa 2 varven lika som de första två varven. Och sista två varven startas igen med 2 aviga ovanför de räta, osv.)

Varv 39: avigt

Varv 40: 1 rät, 1 omslag. Upprepa varvet ut.

Varv 41: 1 rät, släpp omslaget från förra varvet. Upprepa varvet ut.

Varv 42: avigt

Varv 43-50: slätstickning

Varv 51-53: avigt

Varv 54: 1 rät, 2 omslag. Upprepa varvet ut.

Varv 55: 1 rät, släpp BÅDA omslagen från förra varvet. Upprepa varvet ut.

Varv 56-57: avigt.

Varv 58-63 slätstickning

Varv 64-70: Mosstickning. På första varvet mosstickning minskas 4 maskor jämt fördelat över varvet.

Avmaska.

Klipp till fransar. Jag klippte till ca 28 cm långa garnstumpar, som jag sedan fäste dubbelt och två och två med jämna mellanrum. I varje ”franstofs” blir det alltså fyra fransar. Och fransarna blir ca 14 cm långa.

Detta är mitt eget mönster. Halsdukarna får endast stickas för eget bruk eller ges bort, inte stickas för försäljning. Tack.

DSC_0576 (2)

12 Comments

 • Annika

  Hej, vilken färg av Big Merino har du använt till halsduken? Dottern tyckte den var supersnygg och nu ska jag försöka mig på en EXAKT likadan :-)- får se. Hälsningar Annika

  • Linda

   SÅ roligt! Hm, nu minns jag inte vad färgen hette. Men det är inte den naurvita, utan ”nästa” färg, en ganska kall, ljus beige.

   Om din dotter är ung, skulle jag rekommendera att du startar med några maskor mindre. Typ 90 maskor, så blir den inte så stor. 🙂

   • Annika

    Hej igen, har försökt hitta detta garn…och nu tror jag att jag lyckats. Det är ett Katia Big Merino garn eller hur? Inte Drops? Katia har just en sån färg, ljus grå. Katia Big Merino har stickor 6-7 medan Drops Big Merino har 5 och är mycket tunnare. Vad tror du? Hälsningar Annika

    • Linda

     Nej, det är nog Drops Big Merino jag har använt. 🙂 Och den är mera beige än grå den färgen jag använt. Och jag har medvetet använt grövre stickor än rekommenderat för att få ett luftigare resultat. 🙂 Ska kolla om jag hittar vilken färgnummer det är. 🙂

 • Mimmi

  Supersnygga halsdukar! Men alltså måst bara berätt.. Just när ja to upp inlägge på Bloglovin så utbrister sambon ”sidu ha lantligan (han trodd förr att din blogg hett Lindas lantLIGA , alltså som björnligan) laga buhuu-halsdukar!” *gråtsmajl* ???