Beskrivningen till Mollys tröja:

Storlek: ca 104

Stickor: 8 och 10

Garnåtgång: 200 g Candyfloss super chunky

Stickfasthet: 10 m x 15 v på stickor 10 = 10×10 cm

Resår: upprepa 1 rät, 1 avig

Bakstycke: Lägg upp 38 m på stickor 8. Sticka resår (1r, 1a) i 6 cm. Byt till stickor 10 och slätstickning i ca 20 cm, eller enligt önskemål. Avmaska nu 1 maska i var sida för ärmhål = 36 m. Sticka vidare tills arbetet mäter ca 37 cm. Sätt nu de mittersta 14 m på en tråd för halshålet. Sticka ett varv. Avmaska resterande 11 m för axeln. Likadant på båda axlarna.

Framstycke: Sticka lika som bakstycket, fram tills arbetet mäter ca 35 cm. Lägg de mittersta 10 m på en tråd för halsen. Sticka var sida färdig skilt för sig. Avmaska 1 m mot halshålet på de två följande varven. Sen avmaskas axelns 11 m på samma varv som bakstycket.

Ärmarna. Plocka upp 26 m i ärmhålen, och sticka ca 10 cm. Avmaska 1 m i var sida på följande varv=24 m. Sticka tills ärmen mäter ca 17 cm. Sticka nu resår tills ärmen är färdig. På första varvet minska 4 m = 20 m. Sticka resår tills ärmen mäter 26 cm eller önskad längd. Sticka en till ärm likadant. Sy ihop sido- och ärmsömmarna.

Halskant: Plocka upp ca 42 maskor sammanlagt (maskorna på trådarna inräknat) på stickor 8, och sticka resår ca 5 cm. Eller en polokrage om du så önskar. Avmaska alla maskorna.

Vill man sticka en större tröja, startar man med några flera maskor, och stickar någon cm längre. Och vill man sticka en mindre tröja blir det tvärtom. Att jag har skrivit ”cirka” framför alla mått, är för att ingen ska känna att man måste följa mönstret till 110 %. Råkar man sticka en centimeter för långt eller för kort är det inte hela världen. Det kommer att bli bra i vilket fall som helst. Och är det något ni undrar över, fråga! Mönstret kan innehålla fel som jag inte ser trots att jag läst genom det flera gånger nu. Och Lycka till. Alla kan!

DSC_0642 (2)