Jag har en paus från mitt handarbetande för tillfället. Jag försöker ge mina axlar och händer lite vila och chans till återhämtning. Och om jag inte handarbetar måste jag ju ha något annat att göra. Därav baknings-hysterin. Hemska tanke om man skulle bli sysslolös.

Även ikväll har ugnen gått varm. Denna gång rörde jag ihop grynostplättar, eller kesoplättar som de skulle heta i Sverige. Ett kolhydratsnålt alternativ till kvällsmackan. Tidigare har jag gjort ostplättar, (recept här), de smakar av förklarliga skäl väldigt mycket ost. Grynostplättarna är mera neutrala i smaken. Näääästan som vanliga plättar. Känner att man kunde äta dem med grädde och färska bär. Eller så har jag bara väldigt god fantasi, hehe.

DSC_0594 (7)

Om ni vill göra egna behöver ni:

 250 g grynost

2 ägg

1 krm salt

½ msk fiberhusk (men jag använde psyllium)

Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Låt stå och svälla en stund. Klicka ut till 10-12 plättar på bakplåtspapper och grädda i ca 15-20 minuter i 175 graders varmluftsugn.