Igår var min mamma och pappa hemma hos oss. Och min pappa yttrade orden ”tänk om glashyllan med alla dina muminmuggar går sönder, de är ganska tunga”   Och på samma gång gick min själ lite sönder.

Jag har haft alla muminmuggarna vi inte använder i ett vitrinskåp som har hyllplan av  g l a s. Inte jättestabilt kanske. Och nu, efter att min pappa uppmärksammat mig om detta, så kunde jag ju inte låta dem stå kvar där. Jag flyttade dem istället till vårt gamla vitrinskåpet. Jag känner att vitrinskåpet som funnits i detta hem längre än jag, har all kapacitet i världen att förvalta mina muminmuggar.

30 styckna olika muminmuggar som inte längre tillverkas har vi. Sen har vi ca 15-20 muminmuggar i ”bruksskåpet”, och dem använder vi dagligen. Plus en del dubletter till barnen.

  DSC_0777 (8)

Och några speciella. Två olika My-muggar som inte längre tillverkas. Den gula är en favorit!DSC_0783 (8)

Bruna Sniff är en värdefull typ.DSC_0785 (8)DSC_0797 (4)DSC_0791 (7)

Och så glasögonmuggen. Gotta love it!DSC_0794 (5)

Men, som jag sagt tidigare. Min lilla samling är långt ifrån unik, och långt ifrån komplett. Drömmen vore väl, kanske, att ha alla muminmuggar som getts ut genom åren. Undrar hur många det finns? Vet i varje fall att jag saknar en hel del.

Men nu tycker jag att ni också ska visa era muminsamlingar. Muminchallange it is.

Och så måste ni ju göra mig medveten ifall ni visar era muggar!