Nu har jag målat väggarna i vardagsrummet ett varv med kalklitir. Nu ska det torka någon timme, och sen målas ett varv till. Min man tycker det är så fint redan nu. Jag vill nog ha ett lite mera täckande resultat, så det blir nog ett varv till senare. Men, fast det bara är halvfärdigt så är det redan skitsnyggt. Jag är helt förälskad i färgen.

Från kalklitir fick vi tipset om att blanda San Saccaria och Grigio 50/50, och det gjorde vi också. Verkar bli en väldigt behaglig grå färg, och gå en liten aning mot blått. Men väldigt spännande att blanda. Orsaken till att vi vågade blanda var att jag var rädd att San Saccaria skulle bli för ljus. När jag första gången skrev om att måla med kalklitir här på bloggen, var det flera som menade att San Saccaria blir nästan vitt, och vitt ville jag absolut inte ha. Jag ville ha en märkbar förändring.

Jag har köpt min färg från Aveo. San Saccaria, som är en av de storsäljande färgerna fanns i lager, och var bara att hämta från deras kontor. Färger Grigio däremot är inte lika vanlig, utan behövde beställas. De har alltid flera nyanser av kalklitir i lager, så har man tur är det bara att hämta därifrån. När man målar gäller det att ha fart på, nästan så jag blev svettig. Färgen torkar snabbt, och man ska försöka att hålla kanten våt. Jag har försökt måla med metoden ”x-strokes”, vilket ska ge en ”cloudy effect”. Här kan ni se en instruktionsvideo på just detta.

DSC_0711 DSC_0713 DSC_0729 DSC_0731 DSC_0738 DSC_0747 DSC_0762 DSC_0765 DSC_0769

Absolut kärlek i väggfärg! Imorgon, kanske, om jag håller tidtabellen, ska ni få se bilder av ett mera färdigt vardagsrum. Frågan är om man kanske borde möblera om lite också nu när man håller på en gång.