När jag gick i högstadiet, där på slutet av nittiotalet, fick jag mina första adidasskor. Alla hade vi likadana. Ni vet, de där vita, låga, sportiga skorna, med tre ränder. Mina ränder var blå om jag inte minns helt fel. De skorna använde jag i ungefär hundra år, tills de var helt söndriga. Sen gick det några år, och jag levde utan adidasskor. Tills den dagen jag hittade ett par till nedsatt pris på en sportaffär. Det är kanske tio år sedan, den gången blev det gröna ränder, och de hänger med än idag.

Nu verkar det vara hetaste mode igen med vita, låga, adidasskor. Helst med svarta ränder tydligen. Jag har använt mina gamla trotjänare alla dessa år när det inte varit hetaste modet, så varför sluta nu. Men jag undrar om jag kanske borde ta och putsa upp dem igen, och köpa nya skosnören. Kanske de blir som nya. Och kanske ser ingen att ränderna är gröna.

DSC_0338 (2) DSC_0359 (2)