Idag har varit en riktigt bra dag på porslin-fronten. Jag är ju lite hullu (galen alltså) när det kommer till porslin. Jag har samlat på det mesta i de flesta stilar. Nu försöker jag, liksom på många andra plan i inredningen, få en mera enhetlig linje. Därför säljer jag bort en hel del porslin, på samma gång som jag handlar mera av de serier jag menar fortsätta samla på. Ganska smart kan jag tycka. Dagens porslinleverans stod min mamma för, när hon kom hit för att sköta Molly i morse. Hon hade mött upp med försäljare som jag handlat porslin av, och kunde nu leverera det till mig. DESSUTOM hade hon med sig en Alla hjärtans dag present som gick i samma tema.

DEN BRUNA SNIFFMUMINMUGGEN. Himmel så jag sökt den. Men ljus och lykta och lite till. Den här var inget fynd direkt. Utan helt klart i den prisklassen som jag aldrig trodde jag skulle betala för en mugg. MEN, likväl cirka 20 euro billigare än de oftast går för. Så, jag får väl vara nöjd. Och så kan man ju alltid fortsätta drömma om att hitta en till på loppis för en euro.

DSC_0017 (2)

Nästa köp jag gjort, på en loppissida på facebook, var dessa koppar och fat. De ingår i en serie från Pentik som vi samlade på för ett antal år sedan. Bland annat när vi förlovade oss 2006 fick vi massor av porslin i denna serie. Sen blev jag riktigt trött på blått i alla nyanser, och det kändes inte lika viktiga att samla vidare. Och när jag sedan märkte att våra 10 koppar+fat var alldeles för få när vi ställer till med kalas, då hade denna serie redan slutat tillverkas. Sedan dess har det harmat mig något fruktansvärt att vi inte har flera av dessa. Så när de dök upp på loppissidan hade jag inget annat val än att köpa.DSC_0021 (3) DSC_0039 (2)

Och så presenten av mamma och pappa på Alla hjärtans dag. En muminmugg vi inte har. Tack tack. Alltid välkommet.DSC_0044 (2)

Och trots att nytt porslin hittar hem, så finns det faktiskt mycket plats i köksskåpen då jag försöker att sälja i samma takt. Allt gott, med andra ord.