Ett gott mellanmål

Idag gräddade jag våfflor på dagis, fastlagstisdagen till ära. Själv åt jag ingen våffla, även om de doftade alldeles gudomliga när jag gräddade dem. Däremot ska jag festa till det med en ostplätt nu. Ostplättar funkar till frukost, mellanmål och kvällsmål. Jag äter dem helst med (mycket) färskost eller smör, och värmer dem gärna några sekunder i mikron innan, för att få dem lite halvljumma.

DSC_0002 (3)

Recept:

4 ägg

4,5 dl riven ost

1 msk psyllium

1 tsk bakpulver

Vispa äggen fluffiga. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ordentligt. Klicka ut 8-10 msk på bakplåtspapper på en plåt och platta till dem en aning. Grädda i 200 graders varm ugn tills de är gyllenbruna!

 

6 comments

  1. Pingback: Grynostplättar |
  2. Tack för din kommentar, det värmde! :) Jag skriver här istället för det försvann från min blogg i misstag, har inte riktigt kontroll över det här med bloggandet ännu 😉 Jag tror jag kommer älska det sen när jag blivit varm i kläderna! Tack själv för fina lässtunder! Kram

    1. Ja, det brukar jag köpa i vanliga matvaruaffären. Finns där typ med bakpulver och sånt. Psyllium är glutenfritt och bra till många olika saker! 😉 Kostar ca 4 euro för en ganska liten påse, men sen är det ganska drygt och räcker länge.
      Ha en fin kväll.

Comments are closed.