kläder

Basgarderoben.

Jag har ett väldigt stort intresse för kläder. Jag har också väldigt mycket kläder. Däremot har jag aldrig något att ha på mig. Låter kanske bekant för någon annan också?

Det som är bra dock, är att jag vet var felet ligger. Jag köper alltid otroligt roliga kläder. Jag har flera paljettkavajer, glitterkoftor och mönstrade tygstycken, än vilken schlagerartist som helst. Ingenting matchar med någonting annat, och det mesta kan endast bäras vid extremt festliga tillfällen. De festliga tillfällena haglar inte så tätt i mitt liv. Största delen är jag på jobbet eller hemma. Då behöver man ju kläder som kan användas på jobbet och hemma. Inte på nattklubb.

Därför ska jag nu, när jag nått den mogna åldern av trettioett, försöka mig på att köpa vardagskläder som man kan använda varje dag. Kläder som är snudd på tråkiga, men lätta att bära och kombinera. Jag känner mig lite borttappad, men gjorde ett gott försök i lördags. Jag köpte en enkel vit tröja med flätor, en blå skjorta och ett par gråa ballerinaskor. Jeansen på bilden är också nya, och koftan från Odd Molly har ni sett redan tidigare.

DSC_0502 (2)

Men jag tänker att jag skulle behöva kanske tre par jeans till, som passar! Alla mina jeans är antingen för stora eller för små. Var köper man perfekta jeans? Sen skulle jag också behöva någon form av kofta/jacka att använda till ärmlösa toppar, linnen och t-shirts. En kofta/jacka som inte skulle vara för lång och inte för kort och i en neutral färg. Vad mera behöver man i en basgarderob?

Nu blir jag så ivrig så jag ska gå och riva ut allt ur min garderob, och sortera lite, så ska vi se om något alls lämnar kvar där efteråt.

24 Comments

 • Bettina

  Kappahl har Emma-jeans som är så stretchiga och sköna att jag använder den hela dagarna! Förut var det på med mjukisbyxor så fort jag kom hem 🙂

 • HeidiA

  Även jag gillar meandi-jeanse! Det sved när jag betalade räkningen, men summan är verkligen bortglömd nu och jeansen används nästan dagligen 😉 Vilka fina ballerinor! Höll i ett par för någon vecka sen, men tyckte det var väl tidigt att handla. Fast nu har du ju smällt av startskottet, så nästa gång lär det följa med ett par hem! Jag har numera börjat uppskatta dyrare kvalitetskläder framom billiga. Har så många gånger blivit besviken på billiga tröjan när den bara efter några användningar blivit luddig/noppig 🙁

  • Linda

   Ja, jag tycker att det är mest tråkigt då tröjan som passade i provrummet blir tio centimeter kortare i första tvätten. 🙁 Några kläder från meandi har jag aldrig testan, men det låter som om jag borde.. 🙂

 • Anette

  Personligen gillar jag MeandI:s kläder för vuxna. Absolut värda varenda slant! Och så gillar jag MAC-jeans från DOPP 😉

 • Nina

  Leggings är ett måste i min garderob, men nå längre tunikor som passar med jyst leggingsen är nåt jag borde utöka i garderoben.
  Bekväma å passliga jeans har jag ännu inte hittat, alla blir de bara för stora efter användning :/

 • Pernilla Pensar

  Hej Linda!
  Får jag ge dig ett tips på var du hittar ett par perfekta (enligt mig iaf) svarta stretch byxor. Gina Tricot och märket på byxorna är det vackra namnet Molly (vår tös heter Mollie) har själv införskaffat sådana och det bästa är att de är höga i midjan så de döljer dessa kärlekshandtag som man vill dölja efter två (i mitt fall) barn 🙂

 • Petra

  Jag köper fina mysiga bastoppar från märket Ajlajk. Härliga sjalar och långa halsband till så blir det festligare. Jeans Lee eller från Hm. Har också den Odd Molly koftan men i beige och bor i den. 🙂
  Lycka till!
  Petra

 • Hanna

  I jeansväg brukar jag köra på JC’s märke crocker. Finns både dem som är höga, låga i midjan etc. Och bra service brukar man få där!

 • Christina

  Linda du är inte ensam om den där känslan! Själv drog jag igång projekt garderob 2.0 nu efter julen i ett försök att bli mer realistisk i mina klädval. Det är verkligen inte lätt och det tar nog tid. Perfekta jeans? Tja, jag har oftast fått ganska bra hjälp när jag prövat jeans i klädaffärerna. Förutsatt att expediterna har tid att hjälpa en, eller finns närvarande. Annars googlade jag en hel del kring den perfekta basgarderoben och förstås gjorde en stor rensning.

 • Linda T

  Min syrra har gett mig två par jeans från Dream Jeans by MAC. Perfekt passform OCH bekväma. Rekommenderas! 😀 (hon köpte dom dock i Norge, det är ett tyskt märke)

 • Tinis vita hem

  Det låter så bekant! Proppfullt i skåpet, men inget att sätta på sig 😉 Fina klädköp du gjort. Nu fick jag oxå lust att dra ut alla kläder från klädskåpet och inventera vårkläderna ;))
  kram Tini

 • Carolina

  Alltså det där låter som en riktigt bra ide. Min garderob ser nämligen likadan ut som du beskriver din. Och aldrig har man nåt att ta på sig. Känns mycket bekant. En basgarderob är nog något jag också borde ta tag i. Under våren. Kanske. Åtminstone shoppa kan jag ju göra.