Ungefär sedan julafton har Molly totalvägrat att sova i sin spjälsäng. Trots att den står bredvid vår dubbelsäng. Hon skriker och skriker om man lägger ner henne dit, och påstår trovärdigt att hon ska sova ”tode sänge”, i stora sängen alltså. Till en början kämpade vi emot och försökte enligt bästa förmåga få henne att sova där ändå. Men nu är det helt stop, och hon har sovit med oss över en vecka.

Jag tror det handlar om att hon känner sig så instängd där i spjälsängen, och långt nere på golvet i jämförelse med oss andra. Så nu ska hon få en större säng. Och förhoppningsvis sova gott i den. Det är en säng som gått i arv i släkten. Min moster har sovit i den, jag har sovit i den och min bror har sovit i den. Och säkert många fler.

Sängen har varit riktigt knallgul. Och det gjorde lite ont i själen att bestämma att vi ville ha den vit nu. Det beslutet togs främst på grund av att vi hade klistrat massor av fula klistermärken på hela sängen, och var tvungen att slipa ner den. Det är min mamma och pappa som rustar upp sängen, och igår skickade de den här bilden till mig.

20150111-124732-46052989.jpg

 20150111-124733-46053235.jpg

Hoppas den snart är klar, jag har stora förväntningar på den nya sängen! Och så tänkte jag att filten jag håller på och virkar ska få bli överkast till Mollys nygamla säng.