barn,  barnrum

Sovbekymmer

Ungefär sedan julafton har Molly totalvägrat att sova i sin spjälsäng. Trots att den står bredvid vår dubbelsäng. Hon skriker och skriker om man lägger ner henne dit, och påstår trovärdigt att hon ska sova ”tode sänge”, i stora sängen alltså. Till en början kämpade vi emot och försökte enligt bästa förmåga få henne att sova där ändå. Men nu är det helt stop, och hon har sovit med oss över en vecka.

Jag tror det handlar om att hon känner sig så instängd där i spjälsängen, och långt nere på golvet i jämförelse med oss andra. Så nu ska hon få en större säng. Och förhoppningsvis sova gott i den. Det är en säng som gått i arv i släkten. Min moster har sovit i den, jag har sovit i den och min bror har sovit i den. Och säkert många fler.

Sängen har varit riktigt knallgul. Och det gjorde lite ont i själen att bestämma att vi ville ha den vit nu. Det beslutet togs främst på grund av att vi hade klistrat massor av fula klistermärken på hela sängen, och var tvungen att slipa ner den. Det är min mamma och pappa som rustar upp sängen, och igår skickade de den här bilden till mig.

20150111-124732-46052989.jpg

 20150111-124733-46053235.jpg

Hoppas den snart är klar, jag har stora förväntningar på den nya sängen! Och så tänkte jag att filten jag håller på och virkar ska få bli överkast till Mollys nygamla säng.

8 Comments

 • susanne wikman

  precis en sån har jag & mina två barn (nu 20 o 25) sovit i åxå,den var vit original 🙂

 • Lotta

  Undrar om det skulle vara möjligt att få en beskrivning i korthet på hur du virkar dom där rutorna? Tackar på förhand 🙂 Såg den engelska beskrivningen men…nej hjärnan samarbetade inte….

 • Linda T

  Båda våra barn hade samma. Dottern bytte säng vid 1 år, sonen vid 8 månader. De vägrade ”sova i bur”. 😉 Men det tog ett tag före vi insåg vad problemet var med dottern (första barnet). Lycka till! 🙂

 • Joanna

  Vi har en knallorange Niemen tehtaat säng i Elias rum men den är också förstörd av gamla klistermärken som tagits loss (och målfärgen följde med) i ena änden så den ska jag nog försöka måla till sommaren senast tror jag. Sökte i tiderna två just att ha som högsäng åt pojkarna men innan jag hann få tag i den ena till vettigt pris så ville dom inte dela rum längre haha 😀