Santorini

Vi har varit där tidigare, och nu åker vi igen. En av de vackraste platser jag någonsin sett, Santorini, blir vårt resemål i sommar. Denna gång blir det lite annorlunda eftersom att vi åker hela familjen. Jag, maken och alla tre döttrarna, plus mina föräldrar. Santorini och barnvänligt passar väl kanske inte riktigt i samma mening, så det ska minsann bli något av en utmaning. Men, det finns en barnpool på hotellet, så om inte annat får vi väl plaska där. Molly kommer att vara över 2,5 år när vi åker. Någon som har bra tips när det gäller att resa med småbarn? Vi har inte rest längre än till Sverige hittills med Mollan. Som vanligt antar jag att det mesta hänger på inställningen.

Nu är jag hur som haver så taggad så jag gärna skulle börja packa väskan! Här är några bilder från vår förra resa till denna Grekiska paradisö.

Santorini 2011 066 Santorini 2011 095 Santorini 2011 112 Santorini 2011 374  Santorini 2011 650 Santorini 2011 790 Santorini 2011 798 Santorini 2011 801 Santorini 2011 823 Santorini 2011 827 Santorini 2011 888 Santorini 2011 927 Santorini 2011 1041 Santorini 2011 1324Santorini 2011 539

Har ni inte varit där, rekommenderar jag verkligen ett besök. Och har ni varit där med småbarn, måste ni berätta hur det gick? Vill ni läsa mera om vår förra resa till santorini kan ni söka under etiketten resor här till höger.

14 comments

 1. Vi var till Santorini i höstas med våra 2 barn, knappt 2 och 4 år gamla då. Vi bodde alldeles vid stranden i kamari å det gick utmärkt. Vi var på en utflykt till Fira ena dan. Vi hade med resevagnen å manducan, men resevagnen med sina små hjul funkade inte alls där på alla ”kullerstens”gator. Hade hellre haft vår ordentliga emmaljunga med lufthjul. Så mitt tips ifall ni kommer att vara ”högre upp”, en vagn med ordentliga hjul. Annars försökte vi hålla samma mat å sovtider som hemma å nöjde oss långt med att vara vid poolen å stranden. :)

  1. Jo ett tips till. Vi hade med hela veckans blöjor åt vår gansks stora 2-åring. Å tur var det, för i de supermarketar vi var inne i i kamari fanns blöjor bara i de minsta storlekarna, typ pampers 1,2 och på något ställe 3:an. Kanske det sku ha funnits på nån megamarket men de vi hade med räckte precis.

 2. Jag var i Santorini 2006 och blir nu verkligen sugen på ett återbesök!
  Underbara bilder, underbart ställe!

 3. jag tror på att det är inställningen som gör det svårt. Man klarar sig säkert hur bra som helst, jag menar, nog finns det ju barn i Grekland också ^^

 4. Jag rekommenderar också Rositas blogg.
  Hennes bok är också riktigt bra.
  Läste den inför vår Thailands resa och vi fick massor av tips som funkade på resan.

Comments are closed.