inredning,  inspiration

Let´s talk about pineapple

Alltså ananas? Jag har inte fattat. Inte ens nära. Ananasen har varit en del av inredningen några säsonger nu, och jag kan inte förstå. Säkert är den snart ”ute” också, utan att jag har förstått. De flesta trender förstår och anammar jag ganska sent, men ananas-trenden verkar nog helt gå mig förbi.

Jag är väldigt allergisk. På min lista över allergier hittar man födoämnen som äpple, päron, plommon, jordgubbar, morot, tomat, nötter, mandlar och mycket mera. Men inte ananas. Finns det något jag alltid önskat jag vore allergisk mot så är det ananas. För då hade jag sluppit att äta ananas. Jag hatar ananas. Doften av ananas, smaken av ananas. Ananas på pizza, eeh, varför förstöra en pizza? Och nu ska man ha en förgylld ananas i sitt hem? Nja.

Men till alla er som gillar ananas. This one is for you guys.

ananas

Vill man ha en ananas hemma kan man köpa en av produkterna på bilden. Dem hittar man på Ellos, Lagerhaus, Åhlens, Hemtex och French Blossom

Har DU en ananas?

10 Comments

 • Ida

  Oja! Jag älskar dem! Den absolut enda frukten jag tycker om! (Fast frukt på pizza eller i mat överhuvudtaget borde va brottsligt!) har inskaffat kudde,lampa, skål och snart äger jag en i porslin som syrran i Australien fixat!:) jojo de e fint sörru

 • Tuula

  Har ingen prydnadsananas, tänker inte skaffa någon heller, men tycker om den i ätbar form. Man behöver inte ta till sig alla trender och tur är väl det 🙂

 • Mia

  Vad roligt att du skriver om en trend du INTE gillar! Jag däremot är faktiskt lite överkänslig mot ananas, men tycker det är för gott för att helt låta bli… Kan dessutom tycka att de är väldigt snygga. Äger ingenting i inredningsväg med ananas, men så är det också väldigt sällan jag förnyar mig… (Uppskattar dock inspirationen i t.ex. din blogg!)

  Hur som helst, det jag egentligen tänkte skriva var att när jag var på kurs i London för två år sen lärde jag mig att upp-och-ner-vända ananasar symboliserar rikedom. Till exempel ser man ofta ananas upp och ner som utsmyckning på staket i välbärgade områden i London… VARFÖR de symboliserar rikedom och VARFÖR de prompt ska svängas upp och ner har jag dock ingen aning om. 🙂

 • alegni

  Oh yes, jag har servetterna och kortet!
  Ananas på pizza avskyr jag, men gillar både färsk – speciellt om den är grillad – och konserverad.

 • Maria S

  Här i huset gillar vi alla ananas, i den ätbara formen 🙂 Men som dekoration vet jag nu inte om jag har något behov av ananas.

 • Maria

  Dock kom jag nyss på att jag visst hade lagt med en ananas i mitt senaste inredningskollage.. x) men det var mera som utfyllnad och så tycker jag i allmänhet om vita porslin/keramik-saker – och så råkade det vara ett ljus, och jag gillar ljus i de flesta former 😛

 • Maria

  Jag är inte heller så imponerad av ananas-trenden, förstår inte riktigt grejen 🙂 Äta ananas går dock för sig ibland, även om det inte är min favoritfrukt – men absolut inte grillad eller tillagad på pizza etc, det ska vara rå/färsk frukt..!!

 • maria

  Nope no annas. Håller med inte min stil alls. Här springer alla sig trötta efter de randiga vaserna och nu är det nästan så att jag skulle vilja ha en också