vardag

Fem år framåt

Länge, länge, sedan jag var ung, har jag velat ha en almanacka som sträcker sig över flera år. För att kunna bokföra, anteckna och överskådligt titta tillbaka. Nu har jag en 5 års dagbok.

DSC_0472 DSC_0475 DSC_0483 DSC_0500

Jag har alltid haft a thing för almanackor, kalendrar och dagböcker. Mina skoldagböcker var alltid väldigt kära, och helt fullklottrade med allt annat än läxor. Dagböcker har jag skrivit i mängd och massor. Och även i våra väggalmanackor antecknar jag allt. Vem i familjen som jobbar när, hur vi firar påsken, vem som hälsar på, vilken temperatur vi har ute, första snön och sista kvällsdoppet. Ni fattar. Och nu har jag en helt ny kalender att fylla med godheter i hela fem år.

Känner mig redan lite nyfiken över vad som kommer att antecknas dessa fem år. Hoppas på fina möten, god hälsa, fortsatt givande arbete, bröllop, kalas, graviditeter, roliga resor, kalla vintrar och sköna somrar.

16 Comments

 • Titti

  Har också en 5-åring. Är inne på 4:e året nu och det är riktigt kul att lätt kunna ”bläddra i arkivet” och jämföra år bakåt.

  Sen tycker jag att den har passlig längd per dag också så man alltid orkar plita ner något smått. Behöver inte vara nå långa haranger 🙂

 • Sara

  Jag har en tioårskalender som jag älskar att fylla i. Det intressantaste är ju att läsa vad som hände samma dag tidigare år! Är redan inne på år 4. Det är så spännande att tänka på vad som kommer att stå på år 10!

 • Hanna

  Just en sådan vill jag också ha! Jag har redan i ett par år, sporadiskt dock tyvärr, antecknat lite smått om dagarna som går. Väder, vem vi träffat, vad vi gjort osv. Och skulle jag ha en ordentlig fin fem-årskalender är jag säker på att jag skulle skriva varje dag! Men jag har inte hittat en någonstans…. Eller på suomalainen fanns en på finska, men jag sku nog vilja ha på svenska!

 • Christina

  En väldigt rolig bok! 🙂 Jag fick min för flera år sen, men var inte alltid så flitig att fylla i den. Är också beroende av kalender, har både en i pappersformat, en på väggen och en i telefonen.

 • Åsa

  Har fått en likadan i julklapp i år 🙂 Har redan avverkat en 10 års dagbok, alltid lika roligt att kika tillbaka och läsa.

  • Linda

   Jag beställde den av en som var hit och sålde jultidningar nu innan julen. Men det brukar också kunna finnas varianter på bokhandlar. 🙂

 • Danni

  Ääälskar just den här typen av anteckningar. Vi har en kalender som sträcker sig över tio år. Vi är redan inne på det femte året med den. Till exempel idag för ett år sedan snöade det lika mycket som idag. Viktig info! 🙂