Hemmet,  inredning,  inspiration,  kök,  Måla om

Två stolar till!

Oh joy! Jag har fått tag på två till av stolarna jag samlar på. En vän hörde av sig och undrade om jag ville köpa två av henne. Ja tack! Dessa två är naturfärgade, omålade med andra ord. Och väldigt charmiga i sin originalfärg.

DSC_0575

DSC_0552 (3)

DSC_0586 (2)

 Thonet, wienerstol och Öglan-stol, är namn jag hört på denna modell av stolar. Nu har vi fem stycken. Frågan är vad jag ska göra angående färgen. Alltid då jag köper någon gammal möbel blir jag så förtjust i att tidens tecken som syns i möbeln, att jag ogärna målar den. JAg blir förälskad i skavankerna. Dessa två hade jag verkligen tänkt måla. Men nu tvekar jag.

Alla vita? Alla i originalfärg? En svart, och resten vita? Hjälp!

4 Comments

 • Maria

  På Island har det blivit populärt att ha olika färger på stolarna som jag tycker är riktigt läckert. Hur vore det att bryta av helt med en mintgrön eller varför inte orange?

 • Lina

  Jag skulle behålla dom i originalfärgen ett tag, sen kan du ju måla om dom om du tröttnar! Jag köpte en gammal pall som är svart, perfekt nu när man vill ha lite svart igen, men den kommer att bli ommålad när jag tröttnat, man hittar ju på en massa nytt hela tiden och vill ändra om ibland (eller ofta) 🙂

 • Josefine

  Låt bli att måla tycker jag! Plötsligt har det börjat gro en tanke i maggropen att det inte känns riktigt rätt mera att måla allt, skillt saker i orginalfärg o med fina slitningar.. Känns att det är lite påväg bort att kasta sej med färg på allt? Låt stå säger jag, man kan alltid måla sen då man är 100% men man får det aldrig omålat igen : )
  Hälsn hon med en vacker träfärgad kökssoffa som nästan blev vit, eller svart… Eller grå : )