handarbete,  stickat

Inspiration från 80-talet.

Idag överraskade en kollega mig med en hel hög inspiration från 80-talet, och jag blev så glad. Hon hade med sina gamla mönstertidningar för att visa mig. Nu har jag lånat hem dem, bläddrat, bläddrat och inspirerats. Jag har alltid gillat mönsterstickning. Och dessa tidningar var verkligen spot on. Hittade lätt åtminstone 10 mönster jag gärna skulle göra.

DSC_0500DSC_0565 DSC_0506 DSC_0508 DSC_0511 DSC_0513  DSC_0522 DSC_0527 DSC_0529 DSC_0533 DSC_0547  DSC_0579DSC_0519

Gillar att det fanns med ett mönster på fiskartröjan, ”pippitröjan” alltså, och att det under bilden står: ”Fiskartröjan är klassisk och aldrig omodern”. Tänka sig att det fortfarande gäller 2014. Nu vill jag göra allt, direkt! Bara spetskragen på sista bilden som känns lite väl mycket, haha.

Alla bilder är fotograferade från Marks tidningarna jag fått låna.

8 Comments

 • Maria

  Hej!
  Har letat länge efter beskrivningen till damtröjan med ok som var på sista bilden, men det är omöjligt att hitta. Jag stickade den under det glada 80-talet men med lite andra färger. Finns det möjlighet att få en kopia på beskrivningen eller åtminstone vilket nr och år den var med så kan det bli lättare att söka efter den?
  Med vänlig hälsning
  Maria

 • ANNELIE

  HEJ! Stickade en tröja till mig själv på 80-talet i koboltblå i mohair, Vi var några tjejer som stickade på rasten på gymnasiet,En klar favorit! Mor min gjorde en tröja på rundsticka med nägot liknande som du har fått låna av din arbetskamrat. De är jättefina än idag!

 • Carina Granroth

  Hej Linda!!! Underbara tidningar du fått låna!!!! Hur är det tror du att det finns möjlighet att få mönstret på flicktröjan 7:e bilden!!!??? Skulle gärna sticka den åt Louise!!! Kram Carina

 • Nina

  Hihi vad roligt.
  Jag har haft nästan exakt den tröjan och mössan som är tredje mönstret från slutet.
  Mamma eller moster stickade det till mig och jag har fortfarande kvar det. 🙂
  Kram Nina