barn,  familjeliv,  vardag

Pyjamasdagen

Lilla tjejen är sjuk, med feber och flunsa. Vi spenderat dagen inomhus och i pyjamas. Även jag.
Jag startade dagen med en stor kaffekopp och med att ta fram min ”julbok”. Det är ju trots allt 25 september, och mindre än 3 måndader! till julafton. Sedan 2008 har jag antecknat ALLT som rör julen i en och samma anteckningsbok. Alla julklappar vi köpt, alla julklappar jag tillverkat, vem vi skickat julkort till, vilken mat vi ätit och var vi har firar. Helt super att kolla tillbaka i. Samma person riskerar inte att få pippivantar fyra år i rad, och alla recept finns i säkert förvar. Boken är nästan helig för mig.
Julklappstillverkningen är redan i full gång detta år. Därför lite mindre handarbeten på bloggen för tillfället. Kan ju inte förstöra överraskningen genom att visa redan i september vad familjen ska få på självaste julafton.

DSC_1203DSC_1244

Nu har vi just sovit 2,5 timmar, både Molly och jag. Lika trötta båda tjejer tydligen. Sen ska vi fortsätta dagen i samma slappa anda. Mysa i kojan under köksbordet, ligga i soffan och se på Biet Maya, och rita bujja (=bollar) i långa rader. Det är nämligen Mollys nya passion. Att rita bollar i olika färger och storlekar. I all oändlighet. Under tiden hon ritar pappren fulla så upprepar hon ”woooow”, och ”ojojoj”.

DSC_1176 DSC_1191 DSC_1192 DSC_1271

Så går den dagen till historien. Min alldeles första hemma-med-sjukt-barn-dag.

10 Comments

 • CAISA K.

  Härligt att se att det är andra än jag som börjat planera och fundera jul redan 😉
  Krya på er, vilka fantastiska konstverk hon gör 3 ♥

 • Evis

  Oj vilken toppen idé att samla allt på ett ställe! Jag har julklapparna uppskrivna sen några år tillbaka och det hjälper otroligt mycket. Där finns också alla obligatoriska rim nerklottrade. Tyvärr är dock inte resten uppskrivet. Måste nog starta en ny tradition tror jag. Tack för tipset.

 • Maria

  Hoppas hon blir frisk snart. Mysigt ändå att få vara bara två. En liten fråga, pratar ni både finska och svenska hemma eller är ert område helt svensktalande? dvs blir Molly tvåspråkig? Om så är, hur jobbar du i så fall med språken?

  Mina flickor är tvåspråkiga då jag talar svenska och min man isländska plus att i skola och dagis så är det förstås alltid isländska. Jag brukar hålla stenhårt på svenska böcker, filmer och att vi bara pratar svenska emellan oss. Jag märker ändå att det blandas hej villt hos minsta tjejen för tillfället och att mina två äldre får jag avbryta för de blir lätt lite för ”lata” och väljer helst isländskan.

  • Linda

   Nej, vi pratar inte två språk med Molly. Tyvärr är både jag och min man båda helt svenskspråkiga. Även om vi kan någotsånär finska båda två, min man bättre än mig, så är vår finska inte så bra så vi skulle vilja föra vidare alla våra fel till Molly. SÅ hon blir helt svenskspråkig. SKulle vi dock ha möjlighet skulle vi absolut prata båda språken med henne.