Lilla tjejen är sjuk, med feber och flunsa. Vi spenderat dagen inomhus och i pyjamas. Även jag.
Jag startade dagen med en stor kaffekopp och med att ta fram min ”julbok”. Det är ju trots allt 25 september, och mindre än 3 måndader! till julafton. Sedan 2008 har jag antecknat ALLT som rör julen i en och samma anteckningsbok. Alla julklappar vi köpt, alla julklappar jag tillverkat, vem vi skickat julkort till, vilken mat vi ätit och var vi har firar. Helt super att kolla tillbaka i. Samma person riskerar inte att få pippivantar fyra år i rad, och alla recept finns i säkert förvar. Boken är nästan helig för mig.
Julklappstillverkningen är redan i full gång detta år. Därför lite mindre handarbeten på bloggen för tillfället. Kan ju inte förstöra överraskningen genom att visa redan i september vad familjen ska få på självaste julafton.

DSC_1203DSC_1244

Nu har vi just sovit 2,5 timmar, både Molly och jag. Lika trötta båda tjejer tydligen. Sen ska vi fortsätta dagen i samma slappa anda. Mysa i kojan under köksbordet, ligga i soffan och se på Biet Maya, och rita bujja (=bollar) i långa rader. Det är nämligen Mollys nya passion. Att rita bollar i olika färger och storlekar. I all oändlighet. Under tiden hon ritar pappren fulla så upprepar hon ”woooow”, och ”ojojoj”.

DSC_1176 DSC_1191 DSC_1192 DSC_1271

Så går den dagen till historien. Min alldeles första hemma-med-sjukt-barn-dag.