handarbete,  stickat

Garnuppköp

Idag efter jobbet tog jag en sväng via Vörå Handarbetsaffär, och laddade upp garnförrådet. Några nya projekt på gång, samt en rabatt på Drops merinogarn, som gör att det lönar sig att köpa garn nu. Och där kom dagens heta tips! 4 olika drops garn av merinoull till -25% fram till 7 oktober! Själv laddar jag upp till julklappar som ska tillverkas, samt en tröja.

DSC_1175 (9) DSC_1176 (9) DSC_1191 (8)

Tröjan ska stickas av Merino extra fine, och mönstret jag ska utgå från är detta mönster från Drops:

Klicka på bilden, och kom direkt till mönstret.

24-1

Det babyrosa nystanet baby Merino, ska bli en mössa till Molly. Tillsammans med samma garn i grått, som jag redan har hemma. Jag tänker mig någon form av mönsterstickad mössa. Orsaken till att jag handlat just det garnet är för att det är 100% ull, OCH världens mjukaste. Dessa merinoulls garn från Drops har blivit en ny favorit för mig.

Eskimogarnet ska jag försöka sticka ett par lovikkavantar av, enligt samma beskrivning jag publicerade för någon dag sedan. Eskimo är grövre, och borde räcka att sticka enkelt, inte med dubbelt garn alltså. Dessutom är det mycket billigare, och kostnaderna för ett par vantar skulle nästan halveras, jämfört om man stickar med Huopanen. Hur resultatet blir återstår att se.

Det är några av de projekt jag har på gång. Senare i veckan ska jag också visa er några av de projekt jag avslutat senaste tiden.

4 Comments

  • Emelie

    Åh, längtar efter att få se dina avslutade projekt men blir samtidigt lite orolig- du inspirerar mig så otroligt mycket att varje gång jag hamnar på din blogg exploderar nästan huvudet av projektidéer. Just nu har jag väl ca 6 projekt i rullning.. 😉 Tack för en kanonfin blogg och mönster! 🙂 Är snart färdig med en newborn omlottkofta som jag vill visa dig så fort jag fått den helt färdig ^^ Kram!

  • Christina

    Åh, den där tröjan ser supermysig ut! Själv håller jag på och letar efter några snygga mönsterstickade strumpor att dona med. Har inte riktigt hittat några favoriter ännu, men kanske de dyker upp.

  • Sandra

    Det där är ett härligt garn! Så mjukt o skönt. Håller på med en tröja i vitt o rött. Hoppas det är bra efter tvätten också…