handarbete,  virkat

Garnglädje

Idag har jag besökt min lokala garnhandel, Vörå Handarbetsaffär. Där har jag dreglat över den här tröjan.

20140714-180528-65128460.jpg

Tröjan är virkad efter ett Drops design mönster, och virkad av Drops eget garn, Cotton Light. Tröjan var till salu, men jag vill ju så klart virka min egen. HÄR hittar ni mönstret. Jag ska göra min i vitt, och eventuellt lite längre än vad den är i mönstret. Vill ni köpa exakt den här tröjan på bilden kan ni skynda iväg till Vörå Handarbetsaffär, den fanns kvar så sent som idag. Eller så kan ni handla garnet där och göra en själv.

Det roliga är att Drops har sommarrea på sina bomullsgarn hela juli, och ger 35% rabatt på sex olika bomullsgarner. Ett nystan kostar nu 1,10 euro. Med de 10 nystan som kommer att gå åt till denna tröja, blir materialkostnaden alltså ynka 11 euro. Känner lite att jag borde köpa massor och bunkra upp ett lager som räcker i all evighet.

DSC_1080 (3)

Nu ska jag bara göra klart den förbenade pippitröjan. Efter det ska jag umgås med virknålen och vita bomullsgarn en bra tid framöver.

3 Comments

 • Så Vitt jag Vet

  Hej ! tack för tipset.. Du inspirerade mej att börja virka, kom underfund att jag har garnet hemma så nu blev det virkning i solen.Ha det bra i det ljuvliga sommarvädret.
  Kraam
  Sanne

 • Ulla Andersson

  Jag tycker tröjan är helt underbar. Har just beställt vitt garn vill också ha den lite längre. Tack för en mycket trevlig blogg läser den alla dagar. Den passar alla åldrar. Hälsningar av en famo från Borgå skärgård.

 • Anna-Pia

  Tänkte bunkra upp på torsdag då jag far till Umeå. Finns ju ingen i Jeppis som säljer drops. Gäller att veta vad jag vill sticka så att jag inte bara köper i blindo…