Ett vitt, virkat bakstycke är klart. Ser kanske inte ut så mycket för världen där det ligger. Ser mest ut som en duk eller en matta, haha. Men jag tror det kommer att bli bra faktiskt.

DSC_1129

När jag startade kändes det inte som någon större succé. Trots att jag använde det garn och den storlek på virknålen som rekommenderades i mönstret, så blev tröjan 10 cm för bred. Beror ju inte på varken garnet eller mönstret, utan antagligen är det jag som virkar väldigt löst.

Efter att ha repat upp en gång, och gått ner en storlek på mönstret, så såg det ännu skrämmande stort ut. Då hade jag redan virkat en mönsterrapport, och orkade inte repa en gång till. Tänkte att jag testade minska maskorna helt kallt till ännu en storlek mindre, vilket blev helt bra. Istället för en rak tröja, blev den lite ”figursydd”.  Vilket passar mig och min breda bakdel hur bra som helst, hehe. Och nu är bakstycket klart, och ser riktigt bra ut då man håller upp det mot kroppen. Bara resten kvar då.