Hemmet,  sommar

Gammal bänk, ny trädgård.

Ni såg vår vita trädgårdsbänk även i mitt förra inlägg. Tidigare har vi haft den att stå upp efter ena gavelväggen på vårt hus. Men, i år tänkte jag lite utanför boxen och gav den en ny plats. Och, plötsligt blev vårt trädgård dubbelt större.

Annars, när man kommer upp till vår gård finns allting på vänster sida, grillplats och uteplats. Ingenting har dragit blicken mot höger och den tråkiga gräsplätten där. Men nu vill man plötsligt gå dit och hänga! Idag har jag suttit på bänken och virkat, medan Molly satt på gräset och plaskade i en vattenbalja. Dessutom är det det perfekta läget för lek mitt på dagen. Träden ger nämligen en väldigt behaglig skugga. Och på kvällen är det kvällssol där. Gissar lite att det blir en ny favoritplats på gården.

Nu skulle jag bara behöva några fina, lättskötta växter där vid stenen bredvid bänken. Någon som har något tips. Växterna ska helst inte gå att få död på och gärna blomma vackert hela sommaren, hehe.

DSC_0726

DSC_0789

DSC_0717

DSC_0729

Och så några till bilder från kvällen.

DSC_0709

DSC_0715

DSC_0749DSC_0766

 

DSC_0753

DSC_0710 (2)

DSC_0778

DSC_0793  DSC_0773

DSC_0777

DSC_0743 (2)

Maken jobbar fortfarande på ute i trädgården, även om han ser lite trött ut på sista bilden, hehe. Och jag själv måste säga att mitt intresse för just trädgården tydligen blommat upp i år igen, även om jag tidigare under året hade tänkt avskriva det från intresselistan. Tänka sig!

4 Comments

 • Ockis moster

  älskar din blogg, och bänken ser himla inbjudande ut. tänkte dock tipsa om att sätta nån planka under bänkens ben för att de inte skall bli blöta och börja ruttna /mögla. Inväntar en exakt likadanbänk från mammas och pappas villa snart 🙂

 • Liane B

  En liten söt blomma som blommar nästan hela sommaren är fänrikshjärta, finns i rosa och vitt, tämligen lättskött.

 • CAISA K.

  Underbara bilder, ni har det så mysigt.
  trädgård är härligt så länge det inte blir till nå mycket måstas.
  Katterna ser nästan lite kära ut, härligt 🙂

 • jannina

  en blomma / grönväxt ja inte har fått att vissna / dö bort (är bra på sånt