barn,  familjeliv,  livet

Egentid is not for me.

Är det inte konstigt. På dagarna så stressar jag runt här hemma, och sliter mitt hår över alla de saker som lämnar ogjorda. Tänker att nog vore det skönt att någon gång bara få göra det man vill helt i lugn och ro. Och sen, när den stunden kommer så fungerar jag inte alls.

Nu är Molly borta, ska vara borta över natten. Maken är ute och grejar med sitt. JAG skulle ha all tid i världen att göra precis vad jag vill. ANYTHING. Men jag kan inte komma på en enda sak som egentligen skulle vara viktigt att få gjort. Visst finns det lite disk jag kunde plocka, visst kunde jag gå ut på en promenad i kvällssolen, se en film, läsa en bok, VAD SOM HELST. Men näe, jag bara saknar. Ingen som ropar ”mamma, mamma, mammmmamammamama, mamma, mamma, MAMMMAAAAAAA”.  Och då kan jag tydligen inte fungera. Ingenting fungerar lika bra som det (tydligen) gör när någon hänger i mitt ben.

Eller så är min otroliga längtan efter mitt barn mest ett symptom av den ångest jag känner nu. Jag ska nämligen och operera bort mina visdomständer imorgon. Och jag kan inte riktigt försona mig med den tanken. Jag hatar att gå till tandläkaren. Jag hatar när någon gräver i min mun. Jag spyr nästan när jag borstar tänderna. Sen är jag ju som ni vet väldigt allergisk. Vilket medför en ständig rädsla för att halsen ska svälla igen. Och när man liksom kombinerar den rädslan med att ha fullt med människor och verktyg i munnen så blir det ångest. Blääääää. Urk.

Näe. Tror jag ska bedöva mina sorger med ett vinglas, fortsätta att sakna min älskade unge, och hoppas att maken snart kommer in och håller mig sällskap. Egentid is not for me.

Molly-Svartvit-webb

Den här fantastiska bilden av Molly tog Camilla när hon var på besök förra veckan.

2 Comments

 • Nina

  Hur gjorde du för att slippa till sjukhuset å operera bort dem?
  Blev du sövd lr ”bara” vanlig bedövning å var med å vaken under tiden?
  Jag har dragit ut två av mina fyra, fasar för den dagen då de två uppe i munnen ska ut.
  Hatar åxå att fara till tandläkaren, åxå super allergisk å tror å varje ggn att halsen ska svälla igen.. Vill inte vara utanbedövning vid ett tandtrollsbygge, hatar när det ilar så.
  Nu har jag sjukt i munnen å gissar jag har minst två hål.. 🙁
  Reagerat på bedövningsmedlet i höstas å väntar nu på att slippa på test till Vasa för att se vilket bedövningsmedel jag tål.
  Har tid först i slutet av september.. Hujeda mej, skall jag orka gå med sjukt i munnen tills dess?!
  Rädd att tandläkaren påpekar att visdomständerna ska ut nu å.. Eftersom jag känner av att den ena vill fram.

 • Karolina

  Sötaste ungen! <3 Och det är okej att inte göra nåt alls fast man skulle ha all tid i världen. Bedöva ångesten med vinet du nu bara, skulle jag också göra om jag var du! Det går bra imorgon ska du se, KRAM