Jag funderade länge hur jag skulle göra med min virkade kofta. Om jag skulle lämna den utan knäppning, om jag skulle göra knäppning längs hela kanten eller bara upptill. Om jag skulle lämna den vågiga kanter som den var, eller om jag skulle virka några varv för att få den att se mera ”färdig” ut. Sist och slutligen gjorde jag en kant, med två knappar längst upp. Det kändes som om den behövde gå att knäppa för att passformen skulle komma till sin rätt.

Sen var det bara valet av knappar kvar. Jag har en del riktigt gamla knappar i min ägo. Och jag försöker att använda dessa till mina projekt, istället för att köpa nya. Även denna gång hittade jag de perfekta knapparna. Genomskinliga med ett blommigt mönster. Riktigt lagom diskreta till min vilda kofta.

DSC_0707 (6)

DSC_0714 (3)

DSC_0716 (5)

MEN, så var förstås den ena knappen sprucken. Och det fanns inga flera likadana i min samling. SÅ typiskt. Så jag blev tvungen att se mig om efter andra möjligheter..

Guldknappar..DSC_0719 (4)

Stora pärlemorskimrande knappar..DSC_0724 (4)

Vita enkla knappar..DSC_0728 (5)

Eller nästan osynliga knappar, som den högst upp..DSC_0729 (3)

Eller kanske rosa eller silver?
DSC_0734 (3)

Vilka det blev ska ni få se sen. Nu ligger den mellan två våra handdukar och pressas till en liten aning.