handarbete

Mjölkmissödet.

Igår kväll när jag skulle ta fram min stickning, tröjan till mig själv, så tänkte jag börja gråta. Tröjan och garnet var nämligen inte ensamma i påsen, utan plaskade runt tillsammans med sur, gammal mjölk och en av Mollys nappflaskor.

Jag vet faktiskt inte riktigt hur det kommer sig. Kanske är det Molly som placerat sin mjölkflaska i stickpåsen, kanske är det jag själv som slängt dit den när jag plockade ihop våra grejer på lördagen när vi var ute och flängde runt i nejden. Hur som haver tänkte det ta mig till tårar, och två genomdränkta garnnystan åkte direkt i sopsäcken.

 

När jag sansat mig lite kom jag till att mjölk ju inte är så värst farligt, egentligen. Bara lite kladdigt. Ska sticka färdigt den nu, och slänga den i tvätten, så blir det nog säkert bra.

6 Comments

 • Maria

  Varför slängde du garnet? Handtvätta med schampo, vrid ur och låt självtorka så kan du använda det igen. 🙂

  Nu vet jag inte om det är isländskt garn du använder men jag handtvättar alltid mina tröjor med schampo, efter att jag sköljt den i vatten och gärna lite balsam, kör jag en kort centrifug för att sedan platta ut tröjan på en handduk och sen får den liggtorka. Då har du också chans att forma den med händerna och du får en jämn och fin tröja.

  Ett litet tips bara i all vänlighet. Och det kanske du redan gör?

  • Linda

   Tyvärr skulle jag inte ha tålamod att handtvätta garnet, speciellt inte då jag redan var helt förbannad på den arma mjölken som var överallt! 😀