Vår,  vardag,  våren

Mera vårtecken.

Det är nog sannerligen ett behagligt marsväder vi har i år. 
6 grader varmt, och vårblommorna kikar upp i rabatten.
 Molly tog ut pukylinon.
  
Och här är mina planteringslådor. Dem har jag säkert snart haft i fem år utan att få till en ordentlig plantering. Undrar om detta är året när det kommer att ske, eller om jag helt enkelt borde plocka bort skräpet. 

När man står vid planteringslådorna och tittar mot huset, ser man denna syn.  Varje år drömmer jag om att ta upp ett dörrhål vid fönstret, och bygga en terrass där. Tänk att komma sig ut i morgonsolen med en kaffekopp, direkt från köket. Den enda som skulle behövas är en lottovinst och lite samarbetsvilja från min man. Lär alltså inte ske i år heller. Men drömma lite kan man.

Sen var det någon som ville se kvisten. Här är den.
 Och vantarna man inte behövde ha på sig idag.

Härliga tider på intågande!

5 Comments

 • Kronjuvelen

  Jag instämmer gällande uteplatsen. Man behöver hur många uteplatser som helst – i alla lägen för att inhämta solens strålar och dessutom platser skyddade för alla vindar. Ett tips: ni kan börja med terrassen och sen öppna upp för dörren i ett senare skede.

 • CAISA K.

  Precis samma dröm har jag, att ta bort ett fönster och sätta in en dörr,
  men tror nog att det stannar vid en dröm även här.
  Märker att jag odlar en massa trädgårdsplaner just nu,
  fast jag lovat mig själv att vi om vi får målat huset i år så får det vara bra så.

  En dröm är just odlingslådor intill yttersörren,
  tycker det skulle vara behändigt!

 • Seralias Stuga

  Ja, där skulle en dörr sitta perfekt! Hur var det nu, visst var det tal om att ‘lördagsgänget’ skulle fixa tapeterna hos Strandviksvillan? Då får vi väl fixa dörr hos dig helgen efter ;o) Då återstår bara det där med lotto 🙂