Okategoriserade

Att vara modig.

Idag har jag varit till tandläkaren, vilket var väldigt modigt av mig. Trots att tandläkaren var väldigt duktig, hatar jag verkligen att gå dit. Ett tandläkarbesök är ju en väldigt liten sak att vara rädd för i den stora skrämmande världen, och när jag låg där i tandläkarstolen låg jag och tänkte på alla modiga människor. Själv är jag inte speciellt modig.

Senaste tiden har jag gått på föreläsningar om just detta. Om mod och om att våga för att vinna. Malenami talade om sin väg till framgång, Christoffer Treier pratade om att göra upp tydliga mål för att nå dem, Laila Bagge pratade om att våga misslyckas för att vinna.
Själv har jag väldigt tydliga mål och målbilder, ändå kan jag känna att jag ibland är nästan lite bakåtsträvande. Det som stoppar mig är ingen annan, det är jag själv. Tänk om jag inte är rädd för att misslyckas, utan rädd för att lyckas?
En annan tanke är att jag ju redan har allt jag någonsin kan drömma om. Jag har en underbar kärlek, en fantastisk familj, och ett hem jag aldrig skulle byta ut. Varför ska man försöka få ännu mer? Men så är det ju heller inte på det personliga planet som jag vill uppnå nya saker, utan på det mera yrkesmässiga planet.

Någonting som jag hatar nästan lika mycket som att gå till tandläkaren är att ringa åt folk. Vet inte varför. Jag tycker inte ens om att höra på när andra pratar i telefon, har ni hört något så knäppt? Idag gjorde min man slag i en sak jag skjutit upp alldeles för länge, ett telefonsamtal. Och jag överväger att anställa honom som min manager, haha.

Ja, ja, det var dagens rapport från den flummiga småbarnsmamman som inte sovit ordentligt på flera nätter. Och vad dagens telefonsamtal ledde till kommer ni att få se så småningom.

14 Comments

 • Krisse

  Här finns också en som inte alls vill prata i telefonen. Men många förstår inte att det kan finnas kvinnor som inte gillar det. Tandläkarbesök tycker jag inte heller om, men vem gör det? Du har en vacker blogg. Ha en bra dag!

 • Christina

  Ja, visst finns det många som är modiga, å ibland är man inte så modig. Men sen när man väl tar chansen så är det så värt det, fast man fick bygga upp en hel del mod där innan.

 • Sara

  Oj vad jag känner mig träffad. Är livrädd för både tandläkaren och telefonsamtal. Vi är nog inte ensamma verkar det som 🙂

 • Anonymous

  Vet du – jag tycker inte heller om att ringa eller prata i telefon! Skönt att nån annan är likadan, för jag trodde att jag är ensam om det! 🙂 Och av kommentarerna att döma är vi inte bara två om det heller! 🙂 / calimilla_

 • StrandviksVillan

  Här har du en till… som är lite fegis, kanske även jag för att lyckas mer än att misslyckas?? Skjuter upp telefonsamtal gör jag också, föredrar ett ansikte till rösten.
  Må så gott!

 • Liljas Corner

  Va skönt att höra att det finns andra som inte tycker om att ringa! Jag tror jag skulle kunna bli vad som helst i världen om det inte var för att jag avskyr att ringa till folk 😉
  Och visst känner jag också igen mig i vad du skriver. Jag vill också vara modig.

 • alegni

  Vilken cliffhanger igen! 😉
  Men jag är som du, hatar att gå till tandläkaren och avskyr att använda telefonen till det den ursprungligen var till för!

 • Anonymous

  Dagens blogginlägg träffade mej idag och det som jag funderar mkt kring just nu, nämligen yrkesval..
  jag håller på & läser till förskollärare, inne på termin 3 & har precis börjat extra jobba på en förskola. Efter att ha varit ute i verkligheten & mött ”kaoset” börjar jag bli väldigt tveksam till om jag verkligen vill detta. Själva utbildningen är intressant, men tyvärr överensstämmer den inte med verkligheten, för det finns helt enkelt inte tid eller resurser till att bidra pedagogik. Därför är jag nu i valet & kvalet.. ska jag våga byta inriktning? Satsa på nått annat? Det gäller att vara modig & ta vara på det korta liv man får!

 • CAISA K.

  Så bra skrivet.
  Det behövde jag idag.
  Denna vecka har jag velat och funderat av och an,
  glömt målen och nästan fegat ut. Igen en gång. Hm.
  Men så får man försöka hitta modet igen.
  Nä, det är inte så lätt alltid.
  Jag är inte heller värst modig av mig.

  Men sen är det så bra att man har sina nära och kära
  som finns där när man fegar.
  Tillsammans är vi starkare.

  Hejar på dig.
  Lycka till med allt.

  Och du jag har nog fått ditt mail,
  vi syns tå vi råkas, och hittar jag int så ringer jag
  – camilla 🙂