Nu ska jag visa mitt DIY-projekt inför vändagen, trots att faktiskt inte alla mina vänner har fått sin mugg ännu.

Hur praktiska de sen är då man ska dricka vågar jag inte svara på, men lite söta blev de allt!
Så här har jag gjort:
Jag har använt ett garn som heter Siri, från Novita. Och stickor nr. 4
Lägg upp 12 m, och sticka två varv mosstickning. Sticka därefter slätstickning, förutom de två första och de två sista maskorna varje varv, som du fortsätter sticka mosstickning hela vägen.
Sticka ca 42-44 v, eller ca 18-19 cm slätstickning. Därefter igen två hela varv mosstickning. Avmaska. Tag inte av garnet utan virka fastmaskor längs den kortsida du just avmaskade. Virka en ”hank” på 8-10 luftmaskor ca 2 cm från kanten. Fortsätt sen med luftmaskor tills du kommer till ändan av kortsidan. Tag av garnet. Fäst. Brodera på ett hjärta enligt diagrammet nedan. Sy i en knapp, och klä på din mugg.