DSC_0035-3-

Två muminmuggar

Sedan jag visade min samling muminmuggar, har åtminstone två till hittat hem till oss.

Det här är Mumin-säsongsmuggen 2013. Den kom ut innan julen, och jag köpte en mugg. Sen väntade jag tydligen lite för länge innan jag köpte den andra muggen. Har menat köpa två av alla säsongsmuggarna, så att Molly också får en uppsättning. Men när jag skulle köpa nästa, så hittade jag den ingenstans. Så nu har jag en för lite av den. Lite surt, men jag har inte gett upp hoppet på att jag ska hitta den någonstans ännu.

Och den här är den allra nyaste, jag älskar den.
Jublieumsmuggen till minne av Tove Jansson. Hon skulle ha fyllt 100 år i år.

I var sjätte mugg hittar man ett par glasögon. De muggarna är förstås de mest eftertraktade muggarna, och även de som kommer att bli mest värdefulla. Inte så konstigt heller att just de muggarna är svåra att hitta. 
Nu faller också muminmamman och muminpappan bort från sortimentet, och nya muggar med dessa karaktärer kommer ut istället. Klickar ni HÄR så ser ni hur de nya muggarna kommer att se ut. På samma ställer ser ni också den nya säsongsmuggen 2014.

16 comments

 1. Att jag varit så dum och inte köpt den! Hade int tänkt börja samla för jag visste att jag skulle vilja ha alla, och helst på en gång! Men sen köpte systern i present och nu är det igång :) kanske man får börja kolla huuto om det finns oanvända till salu :)
  -Vincents mamma

 2. Tänk att vi inte har en endaste muminmugg här i huset! 😮 Men ärligt talat är jag faktiskt lite kär i Toves jubileumsmugg… Min bror råkade hitta TVÅ, så då köpte han, bara för att ha 😛

 3. Muminmuggar och muminmuggar, har själv drabbats av samlarhysterin. Måste bara ha den senaste! Ska bli intressant att se hur länge de är så här populära och hur priserna ser ut om några år. Man hoppas ju åtminstone att man inte går på förlust. Frågan är ju bara om man ska våga använda dem. Själv använder jag nog de ”vanliga” medan jag är mera rädd om säsongsmuggarna.

  1. Ja, absolut ska det bli intressant att se hur det utvecklas. De har ju redan funnits med länge, och muggarna från 90-talet är nog riktigt värdefulla nu! :)

 4. På Eepee i Närpes fanns den också här om dagen också, för 14,90 om jag inte minns fel.. Skall jag köpa en till dig? Säkerligen får vi den till Vasa/Vörå i något skede :)

  1. Fixat :) Nu har du en mugg till som väntar på dig här. Vi får höras om hur vi fixar den till dina trakter, men det ordnar nog sig förr eller senare. Du vet att du har en mugg till nu i alla fall!

  2. Men TACK! Vitsi så glad jag blir! Nu vet jag att jag har en. Hör av dej när du ska mot Vasa någongång, så får vi stämma träff. :)

 5. Om du hittar med glasögon i så plz handla 2 åt mig, har ju fått för mig att samla åt de små liven mina! KRAM

Comments are closed.