Okategoriserade

Evighetsprojektet.

Jag har ett projekt som jag hållit på med i över 10 år. Har ni hört något värre? Det är min stora pläd av mormorsrutor. Färdig måtten på den kommer att bli ca 150 cm*230 cm.
För det mesta ligger den i sin påse, i skåpet. Ibland, väldigt sällan, får jag lust att virka en ruta. Nu i några år, har färgerna jag valde då för tio år sedan, inte tilltalat mig speciellt mycket. Men nu tycker jag faktiskt att den är rätt så fin igen. Igår riktigt önskade jag att den skulle ha varit klar, så jag hade fått vira in mig i den i soffan.
Men, som ni ser fattas en del rutor, 19 stycken mörkbruna, för att vara exakt. Sen ska de monteras, alla trådar fästas, och en kant av stolpar virkas runt hela pläden. Som ni hör lär den inte bli klar i första taget, inte när jag har en hel del annat som brinner. Men jag funderar på om jag kanske skulle virka en ruta om dagen nu, tills jag har alla färgiga. Vi ska se hur det går.

12 Comments

 • Tess på Tilda och Mamma

  Åh så fin den bli, drömmer själv om en pläd måste nog ta tag i det. Delar du med dig av mönstret på rutan ser enkelt men fint ut. och vilken tjocklek på garnet har du använt?
  HA en fin dag/Theres

 • Britta

  Väldigt fin! Så mysiga färger…förstår om du vill vira in dig i den på ”stört”. Det värsta är nog inte att virka rutorna klara utan att sy in alla trådar. Fast har man väl börjat brukar det gå fort….
  // Britta

 • Anonymous

  Den e ju nästan klar! Fin blir den, ( Jag virkade rutor till ”Kvidi Mina” tröja i nästan 10 år) så kämpa på!!

 • Anonymous

  Hej!
  I ett huj har du den färdig om du bara bestämmer dig för det så snabb som du är!!! Riktigt trevlig blir den! O fina färger passar till hösten! Har själv en på hälft som jag borde färdigställa men det finns så mycket roligare o mycket som borde hinnas med så den får vänta på sin tur!!! Nu håller jag på med en bomulls blus åt mig själv o det är så roligt att sticka.Sen var Eric hit o beställde sockor för dom han fick ifjol har han vuxit ur så nog finns det att göra!!! Ha en bra höst o hoppas du får din filt klar! Kram Caria

 • Anonymous

  Den där blir ju jättefin! Kämpa på! och var glad att du har 1 (nåja, 2) färgade rutor.. Min evighets-filt består av rutor i 5 olika färger men ska bli ungefär i samma storlek som din. Är dessutom så fint garn så den virkas med virknål 2,5. galet, jag vet! 🙂