Jag har ett projekt som jag hållit på med i över 10 år. Har ni hört något värre? Det är min stora pläd av mormorsrutor. Färdig måtten på den kommer att bli ca 150 cm*230 cm.
För det mesta ligger den i sin påse, i skåpet. Ibland, väldigt sällan, får jag lust att virka en ruta. Nu i några år, har färgerna jag valde då för tio år sedan, inte tilltalat mig speciellt mycket. Men nu tycker jag faktiskt att den är rätt så fin igen. Igår riktigt önskade jag att den skulle ha varit klar, så jag hade fått vira in mig i den i soffan.
Men, som ni ser fattas en del rutor, 19 stycken mörkbruna, för att vara exakt. Sen ska de monteras, alla trådar fästas, och en kant av stolpar virkas runt hela pläden. Som ni hör lär den inte bli klar i första taget, inte när jag har en hel del annat som brinner. Men jag funderar på om jag kanske skulle virka en ruta om dagen nu, tills jag har alla färgiga. Vi ska se hur det går.