Det har tagit mig en vecka att sticka ett par babysockor. Håhå, det säger minsann något om mina dagar nu i jämförelse med dagarna förr.
Nu är ett par tågsockor färdiga iallafall. Tidigare tyckte jag att dessa tågsockor såg lite fjantiga ut. Men nu när jag har fått testa dem på Molly måste jag säga att de är över förväntan. Faktiskt helt suverän passform för små babyfötter. Dessutom sägs de ska växa med barnet.

Mönstret hittade jag HÄR. Och sockorna stickade jag av Nalle garn, med stickor nr. 3.

Den sanna historien bakom sockorna:

 En mor och hennes 2 månader gamla flickbaby flydde med tåg undan de ryska bomberna i början av år 1940. Tåget stannade mellan Vasa och Seinäjoki, eftersom rälsen träffats av bomber. De väntade på att rälsen skulle repareras och en medpassagerare, en pensionerad handarbetslärarinna, tyckte synd om den lilla bebisen utan sockor. Hon var inte rådlös, utan sprättade upp en del av ärmen på sin vita kofta och stickade ett par sockor åt babyn. Babyn, nu en gammal kvinna, har fortfarande sockorna i säkert förvar. Familjen har delat med sig av mönstret till många stickare under åren, så det är tusentals spädbarn som fått ett par tågsockor.