Babyfilten med fårmönster jag startade på för några dagar sedan är snart färdig. Många har hört av sig angående mönster till den. Sanningen är den, att jag själv tappat bort mitt mönster. Men jag har ju gjort några tidigare, så jag tror jag ska få till den ändå. Här kommer en liten beskrivning, för alla er som är sugen på en egen.

Filt:

Storlek: ca 70*90 cm
Garn: 7 bröder, ca 300 g
Stickor: 4
Stickfasthet: 20m* 26v = 10*10 cm

Lägg upp 120 m. Sticka mosstickning i 16 varv.
Därefter stickas enligt följande 11m mosstickning, slätstickning över följande 98m, 11 m mosstickning. Sticka så tills arbetet mäter ca 85 cm. (Eller så lång du vill ha filten)
Sticka därefter mosstickning över alla maskor igen i 16 v. Avmaska.
Därefter syr jag på fåren med maskstygn. Enligt mitt (högst amatörmässiga) diagram här nedan.
Hur högt eller lågt du vill ha mönsterbården med får kan du själv bestämma, ca 10-15 cm från övre kanten på filten.
När du börjar så lämna kanten med mossstickning, samt 7 maskor i kanten innan du börjar med diagrammet. Diagrammet som sträcker sig över 12 m upprepas tills det finns 7 m + 11 mosstickade m kvar i andra kanten. (Det blir alltså 2 maskor mellan varje får.)

Nedan ser ni två tidigare filtar. Dem har jag stickat i ett bomullsgarn som heter Avanti Cotton. Då använde jag stickor nr 3½. Och lade upp lite mera maskor. (156 maskor borde funka med mönstret.)

Frågor på det? Hehe.