Okategoriserade

C-vitamin leverans

Vilken dag vi haft idag!
Först fick vi besök av våra kära vänner, som dessutom förbarmade sig över våra äpplen. Nu behöver jag inte ha lika stor ångest över alla äpplen som trillar till marken och ruttnar där. För en del är faktiskt plockade!
Sedan dök svärfar upp. Med sig hade han en påse kanelbullar och en fin bukett blommor. En energikick för både mig och köket.
Och så plötsligt kikade Titti och hennes blivande man in hos oss. Med sig hade de flera kvistar havtorn. (Från Tittis föräldrars omkullblåsta havtornsträd.) Tänk så glad man kan bli! Nu har vi plockat dem, och ska frysa in dem för att trygga vinterns vitaminbehov! Är det någon som har något riktigt bra recept med havtorn, så får ni gärna hojta till!

Med den fina höstdagen i bagaget känner jag mig redo att krypa upp i soffan och ta det lugnt resten av kvällen!

9 Comments

 • Anonymous

  Aj, aj det gör så ont i mig när jag ser avbrutna kvistar av havtorn! Buskar som har så hälsosamma bär och som tar tid att växa och bli livskraftiga. Jag kan bara hoppas att det är av egen odlad havtorn såna enorma kvistar brutits. Inte bryter man väl av äppelträn eller bärbuskar i övrigt heller. Hoppas verkligen att andra inte blir inspirerade av detta blogginlägg!

  • Linda

   Kvistarna kommer från ett omkullblåst träd, det borde jag kanske ha skrivit?! Klart att man inte bryter av kvistar från ett träd med flit! :/ Den tanken slog mig inte ens, att någon skulle kunna tro att vi gjort det??
   Ägaren till trädet ville att så mycket som möjligt av bären skulle tas till vara, och har delat ut det de själva inte använder!

  • Anonymous

   Oj oj vad glad jag blir att höra det. Då kan jag pusta ut och sova gott om nätterna:) Då önskar jag c vitamin boosterna gör gott till er i vinter:)

 • Christina

  Vet åtminstone att mamma brukar göra havtornsparfait. Å så lagade hon saft ett år och frös in i ispåsar. Perfekt att ta en kub åt gången, smälta i ett glas och på så vis få i sig vitaminbehovet.

 • Titti

  Hoppas ni inte stack er allt för mycket 😉
  Ninette, man måste ha både en manlig och en kvinnlig stickling/träd på gården sen för att det skall bli till något tror jag.

 • Ninette

  Åh, vilken fin present! Har själv försökt mej på att gräva upp havtornssticklingar, men dom verkar inte ta sig, så jag får nöja mej med att sukta efter andras fina havtorn i stället! Blommorna är fina dom också, alltid kul när man får blommor!