Pärlpyssel.

Indianpärlor är ett säkert kort på dagis. Man bygger sin platta, stryker den, och får ta hem det färdiga alstret. Men indianpärlorna kan ju användas till så mycket mera.

För flera år sedan började vi göra ödlor av våra indianpärlor. Tror bestämt att det var dottern den äldre som hade sett det pysslet någonstans. Och sen dess har vi, i omgångar, tillverkat ödlor på löpande band.

Nu är inte den äldre av tjejerna så värst intresserad av indianpärlorna mera, men i helgen så tog den yngre fram pärlorna och startade produktionen.

För att tillverka en ödla behöver man: Pärlor, 2 nålar och ett långt band. Sen startar man från nosen och arbetar sig bakåt.
Perfekt pyssel för lite äldre barn, sen kan jag intyga att även vuxna kan finna det roligt!

4 comments

  1. på mitt fritids där jag jobbar använder vi vanliga pärlplattepärlor och resår vilket också fungerar väldigt bra (har aldrig tänkt på att använda vanlig tråd) :)
    …jag gjorde tre pockemon-figurer efter eget mönster idag som jag lägger upp på min blogg lite senare i kväll när jag har tid, alltid lika roligt att pyssla även som vuxen!

  2. Indianpärlor är roliga, det finns ju massor man kan göra med dem. Vet också att man kan fixa foton från datorn med något program och sedan lägga ut fotot med indianpärlor. :)

Comments are closed.