Sol, semester och mormorsrutor!

Idag har vi njutit. Och njutit. Vi har smort in våra vinterbleka ben med hög solskyddsfaktor. Vi har legat på stranden några timmar. Druckit kaffe och ätit glass. Och njutit.

Ikväll har barnen badat bastu, och vi har suttit på terassen. Jag har fattat virknålen, och tydligen påbörjat ett till evighetsprojekt. En filt fantiserar jag om. Till sommaren hör nämligen mormorsrutor, om man frågar mej.

Nån som blev virksugen så kommer mönstret till mormorsrutan här:

Lägg upp 6 lm med 1:a färgen och gör en ring med 1 sm.

Varv 1: 3 lm + 2 st om ringen + 2 lm * 3 st om ringen + 2 lm *, uppprepa 3 ggr och sluta med 1 sm i följande st.

Varv 2: Byt färg. 3 lm + 2 st om samma lmb, 2 lm samt 3 st om samma lmb, 2 lm, * 3 st + 2 lm + 3 st om följ. lmb + 2 lm *, upprepa 3 ggr och sluta med sm i 1:a st.

Varv 3: Byt färg. Börja i hörnet med 3 lm + 2 st + 2 lm + 3 st om samma lmb, 2 lm, 3 st om följ. lmb, 2 lm * 3 st + 2 lm + 3 st om lmb i följ. hörn, 2 lm 3 st i följ. lmb*, upprepa 3 ggr och avsluta med 1 sm i 1:a st.

Fortsätt att byta färg och virka så stor ruta du vill ha. Virka eller sy ihop rutorna.

Fäst alla trådar.

11 comments

  1. Jag har också börjat virka mormorsrutor! Den första blev av misstag rund men nu har jag fått in snitsen… Hittills har jag redan fått ihop 10 rutor. Det skall bli en liten bebifilt. Annars blir den nog aldrig färdig!

  2. Garnet ja.. vet ni det är bara restgarn! Har en hel påse full med små nystan bomullsgarn. Så jag har inte ens kvar bandarollerna.. Tyvärr kunde jag inte hjälpa er mer än så! :)

  3. vilket fint garn du har?? Vad heter det..ser så fräscht ut!! Jag brukar nog virka mormorsrutor på vintern oxå,,i 7bröder ,,det värmer så..Ha en bra semester..o njut!!

Comments are closed.