En kökslåda jag känner.

Alltså. En liten fråga: Har nån annan än jag en låda i sitt kök, som ser ut som om det utspelats ett världskrig där inne? 
Eller är det bara jag, som inte för mitt liv kan förstå hur man ska förvara slevar, vispar, glasskopor, decilitermått, stekspadar, vitlökspressar och osthyvlar på ett snyggt sätt?

När man ska öppna lådan går den inte att öppna, för då har något kilat fast nånstans.
Man hittar aldrig det man söker, hur länge man än står och stirrar ner i lådan.
Sen då man ska stänga så går det inte för då spretar alla vispar åt olika håll.
Måste ju helt klart finnas något bättre sätt?!

18 comments

 1. Jaa-a detta var verkligen en bekant syn, det ser exakt likadant ut här i vår låda! Men jag gillar inte att ha fram dom fula plastslevarna. Har därför lagt mina träslevar och rostfria visplar i en stor zinkhink intill spisen! Gillar för övrigt din blogg väldigt mycket,den väcker inspiration och det tackar jag för!!

 2. Alltså jo! Jag har en exakt likadan låda också! Hatar den och tänker varje gång att SNART ska jag städa ur den. Senast när min son börjar öppna lådorna så MÅSTE jag rensa bort sånt som kan vara farligt…kanske om nån månad eller så.

 3. Ja, det där var ju en bekant syn… och du har ju sett vår motsvarighet som ser precis likadan ut;-) Förr envisades jag med att försöka ha såna där fack där men det var ju helt onödigt när de ändå var överlastade, dessutom ryms det mycket mer i kaoslådan sen jag slängde ut dem;-)

 4. Finns en likadan låda här hemma hos oss… Mystiskt.. Jag har de slevar m.m som jag använder dagligen i 2 höganäs krukor brevid spisen men men det hjälper inte mot oredan i köksredskapslådan :)

 5. Vi har en likadan låda. Förutom när pojken kommer åt att dra ut allting på golvet. Knivarna flyttade av någon anledning upp i torkskåpet :)

 6. Jo jag. Det är exakt så som du beskriver. Kanske det blir bättre då vi flyttar till vårt nya hus… Men antagligen inte.

 7. sådee siir miin ut å!!! ja tråor att do ha vari hiid å fota så läng ja ha vari bort!!!

 8. Jag har kommit fram till, att hur snygga och fiffiga kök folk än har, så hittar du alltid en sådan låda om du frågar efter en stekspade eller annat verktyg. Du är absolut inte ensam 😀

 9. Här hos oss har vi också en sån där låda:)

  Min första kommentar här, men är in och läser nu som då. Tycker du har en bra blogg och gillar ert kök jättemycket:)

 10. Samma här! Jag har ”lärt” mej hemifrån att man ska ha en sån allt-i-allo låda i köket 😉 Så när jag flyttade hemifrån sorterade jag såklart ut alla diverse köksgrejer å la i en enda låda. Men nu har jag sorterat ut alla stekspadar, slevar mm i en egen låda. Då känns det lite bättre :)

 11. Vi har alldeles för mycket saker i lådorna trots att vi förvarar några av sakerna på andra ställen.

  I en vit vas vid spisen förvarar vi de saker som används vid spistillagning, på väggen har vi en reda stång med krokar för diverse rostfritt.

  Trevlig helg
  kram Mia

 12. Hej Kikar in på din blogg och njuter av alla fina inlägg du skrivit =) Hoppas ju självklart att allt är bra med dig ?
  Hit kommer jag absolut att komma igen =) Du har nu en helt ny följare =)
  Kram Tina

 13. Hördu, vet du det snyggaste jag har sett är en vän till oss som förvarar alla de där i en aalto-vas. Man får ju liksom inte blommor att stå snyggt i de vasarna, men en vit sån på köksbänken med diverse svevar och vispar i var as-snyggt!

  ps. vi har en exakt såndär låda vi med.

 14. Min kökslåda ser ut precis som din… Fast man skulle ju kunna ha slevar, stekspadar och dylikt stående framme i en stor, fin glasburk tex!

Comments are closed.