Häng med en trappa upp..

Välkomna upp på övervåningen hos oss!

När man trappat upp landar man i ett ”allrum”. Ett rum som kunde vara ett tv-rum, till exempel. Ett rum som från första början gett mig en hel del huvudbry.
Från detta rum finns 3 dörrar. Dörrar som leder till vårt sovrum, och till barnens rum. Dessutom finns två fönster. Så rummet blir svårmöblerat och opraktiskt.

Nu för tillfället har rummet inte så stor funktion. Vi har vår gungstol där. Där sitter jag ibland och läser eller stickar. Rummet skulle mycket säkert bli mera använt som just Tv-rum. Med två vuxna och stundom två barn i huset, så räcker inte alltid vår ena tv till allas önskemål. Sen vet jag inte om jag tycker att tv-behovet alltid behöver tillfredsställas!

Nu trappar vi upp…

För att kommentera bilderna lite, kan jag berätta att övervåningen är mycket mera ”bevarad” än bottenvåningen. Alla gamla trägolv är bevarade. Vi har lämnat så många stockväggar som möjligt synliga. Och i detta rum är alla möbler förutom den vita byrån antika. Möblerna har funnits här i huset mycket längre än mig! Den stora ramen, innehållande 15 bröllopsfoton hittade vi så, färdig inramad, i ett av uthusen.

Så mycket historia i alla möbler. Så många historier i väggarna. Så fantastiskt att få bli en del av historien.

7 comments

  1. Tack Kamomilla! Ja, jag har på känn att vårt allrum också kommer att byta skepnad under årens lopp! :) Jo, jag bor i Finland, i Österbotten. Du bodde visst också i finland? Har fått för mig att det är i södra Finland du bor, men ag kanske tagit mist?!

    Kram Linda

  2. Jättevackert! Vårt allrum har varit ALLT. Gästrum, syrum, pysselrum, tomrum, motionsrum och gud vet vad… Nu fungerar ena halvan som tonåringarnas tv rum och andra halvan som kontor. Funkar bra!!
    Jag gillar det gamla genuina i er övrevåning!

Comments are closed.